LSS-boken : stöd till beslutsfattare och yrkesverksamma (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2023-10-26
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
211 x 147 x 16 mm
Vikt
404 g
SAB
Ohfh-c:oe
ISBN
9789139028284

LSS-boken : stöd till beslutsfattare och yrkesverksamma

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-10-26
498
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, ska garantera personer med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar stöd som kan undanröja svårigheter i det dagliga livet. Trots den stora betydelse LSS har för enskilda individer saknar lagen önskvärd tydlighet, vilket gör den svår att tillämpa och många frågor har behövts lösas genom praxis.

LSS-boken är tänkt som ett stöd åt handläggare och förtroendevalda inom kommuner och regioner som ska fatta beslut enligt LSS eller hantera frågor med anknytning till lagen. Relevanta domar från Högsta förvaltningsdomstolen, uttalanden av Justitieombudsmannen, Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd och Sveriges Kommuner och Regioners cirkulär m.m. tas upp och förklaras i texten. Närliggande frågor som tas upp i boken är exempelvis vad som avses med egenvård samt kommunens hälso- och sjukvårdsansvar. Sedan föregående upplaga har det skett vissa större förändringar i LSS och närliggande lagstiftning. I denna upplaga redogörs för de nya bestämmelserna om grundläggande behov inom personlig assistans, hur föräldraavdraget ska göras och vad den nya lagen om egenvård innebär.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LSS-boken : stöd till beslutsfattare och yrkesverksamma
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 1020 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kommunallagen med kommentarer och praxis

    Lena Dalman, Ylva Lindblom, Germund Persson, Staffan Wikell

    Kommentaren innehåller en gedigen beskrivning av förarbeten och rättspraxis i relation till respektive bestämmelse. Den rättspraxis som redovisas kommer från såväl högsta som lägre instanser. Boken ger också en beskrivning av kommunallagens förhål...