Patientsäkerhetslagen : en kommentar (häftad) NY
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2024-05-30
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
339 g
SAB
Vp-c:oe
ISBN
9789139028376

Patientsäkerhetslagen : en kommentar

Häftad,  Svenska, 2024-05-30
563
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälso- och sjukvård ska bedrivas så att kravet på god vård uppfylls. En god vård förutsätter bl.a. att vårdgivaren tillsammans med personalen strävar efter att förebygga vårdskador för att uppnå en hög patientsäkerhet. De grundläggande bestämmelserna om patientsäkerhet finns i patientsäkerhetslagen (2010:659).

I Patientsäkerhetslagen. En kommentar beskrivs och kommenteras bakgrunden och motiven till bestämmelserna i patientsäkerhetslagen. Ett stort antal rättsfall redovisas för att belysa viktiga rättsfrågor och tillämpningen av lagen.

Boken riktar sig till alla som kommer i kontakt med patientsäkerhetsfrågor i hälso- och sjukvården, t.ex. läkare, sjuksköterskor och jurister, liksom till utbildningar för sådana yrken.

Första upplagan är skriven av Lars-Åke Johnsson. Från och med denna upplaga ansvarar Ebba Sverne Arvill och Anders Printz för innehållet. De har tillsammans även gett ut Hälso- och sjukvårdslagen och Patientens rätt och vårdens ansvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Patientsäkerhetslagen : en kommentar
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 842 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna