Bevisning i brottmål (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
611
Utgivningsdatum
2024-03-04
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
211 x 150 x 31 mm
Vikt
774 g
ISBN
9789139028772

Bevisning i brottmål

Häftad,  Svenska, 2024-03-04
872
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken behandlar bevisfrågor som aktualiseras vid domstolars handläggning av brottmål. Författaren har en mångårig erfarenhet av dömande i brottmål och blandar sina praktiska erfarenheter med vetenskapliga ståndpunkter. Framställningen är alltså inte bara juridisk, utan även natur- och beteendevetenskaplig. Ambitionen är att ge svar på alla bevisrättsliga frågor som kan tänkas uppkomma i ett brottmål.

I Bevisning i brottmål redogör författaren för centrala bevisrättsliga områden som bevisbörda, beviskrav, förhör och bedömning av tillförlitlighet. Fördjupningar görs inom områden som utredningens robusthet, alternativa hypoteser, erkännanden, utpekande av misstänkt gärningsman och uppsåt. Även särskilda former av bevisning behandlas, såsom patientjournaler, DNA-bevisning och digitala bevis. Hela tiden blandas juridik, naturvetenskap och beteendevetenskap.

Mycket har hänt sedan den första upplagan av Bevisning i brottsmål gavs ut. Mest slående är den tekniska utvecklingen och de två tydligaste exemplen är AI och DNA. På lagstiftningssidan är den största ändringen reglerna om tidiga förhör. Dessutom har flera intressanta rättsfall avgjorts. Detta och mycket annat har beaktats i denna andra upplaga av boken.

Boken är relevant för allt från hastighetsöverträdelse till mord. Den är intressant för domare, åklagare, advokater, poliser, studenter och andra som vill utveckla sitt kunnande om brottmål.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bevisning i brottmål
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 1394 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Holmgård