Bokföringslagen : en kommentar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2023-10-24
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
210 x 148 x 18 mm
Vikt
438 g
SAB
Qbcb-c:oe
ISBN
9789139028895

Bokföringslagen : en kommentar

Häftad,  Svenska, 2023-10-24
472
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Eftersom bokföringslagen är en ramlag måste även förarbetena till lagen liksom allmänna råd och andra uttalanden av Bokföringsnämnden beaktas för att kunna lösa olika problem. Denna kommentar tar ett helhetsgrepp om bokföringslagen och normgivningen av Bokföringsnämnden men inkluderar också relevanta delar ur skattelagstiftningen. Lagen kommenteras paragraf för paragraf och förarbeten och nämndens normgivning/skattemässiga bestämmelser är sorterade så att läsaren på ett enkelt sätt får en bild av olika frågeställningar. I de delar det finns oklarheter behandlas detta särskilt.

För att öka förståelsen innehåller boken ett stort antal praktiska exempel. Avsikten är att läsaren ska få svar på när, var, hur och på vilket underlag bokföringen ska ske. Detta gäller oberoende av om läsaren är redovisningskonsult, revisor, jurist eller annan som arbetar med frågor relaterade till bokföringslagen.

I denna tredje upplaga har hänsyn tagits till den allmänna utvecklingen i samhället och till nya uttalanden från Bokföringsnämnden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bokföringslagen : en kommentar
  2. +
  3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 944 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna