BAS nyckeltal : för bättre analys och effektivare ekonomistyrning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2010-07-05
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
240 x 160 x 15 mm
Vikt
510 g
SAB
Qbc
ISBN
9789139110736
BAS nyckeltal : för bättre analys och effektivare ekonomistyrning (häftad)

BAS nyckeltal : för bättre analys och effektivare ekonomistyrning

Häftad Svenska, 2010-07-05

Slutsåld

Nyckeltalen din nyckel till ekonomistyrning

Nyckeltalen (f.d. BAS Nyckeltal) har i 2013 års tilltryck fått en ny titel och ett nytt omslag enhetligt för serien "Svensk Redovisning". Upplagan innehåller bland annat avsnitt om kassaflödesanalys och ekonomiska sambandsmodeller, som tillsammans med analys av nyckeltal ingår som en viktig del i den ekonomiska styrningen. Boken är uppdelad på fyra delar för att kommunicera sitt budskap på ett tydligt och lättläst sätt. Genom att följa ett praktikfall visas bokens konkreta analystekniker.

Nyckeltalen vänder sig till revisorer, redovisningskonsulter, rådgivare, företagsledare och ekonomiansvariga i mindre och medelstora företag, medarbetare i banker och kreditinstitut samt till studenter inom universitet och högskolor inom företrädesvis ämnena redovisning, analys och finansiering.

Arbete med analys och nyckeltal är av avgörande betydelse för företagens beslutsfattande. Samtidigt har den ekonomiska styrningen av företagen blivit en allt viktigare uppgift för både företagsledningar och rådgivare, vilket ger boken en stor roll i den framtida utvecklingen av näringslivet.

Omfattande exempel och tydliga förklaringar gör Nyckeltalen till ett viktigt hjälpmedel vid arbete med analys och ekonomistyrning. Boken är inriktad på att skapa förståelse i stället för mekaniskt räknande. Bokens arbetssätt anknyter direkt till SCB:s Branschnyckeltal för att möjliggöra jämförelser med andra företag.

Boken kan både läsas som metodstöd vid uppbyggnad av den ekonomiska styrningen i företaget och användas som uppslagsverk för olika nyckeltal och modeller för ekonomisk analys.

BAS-publikationerna finns även som tillval i Zeteo.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om BAS nyckeltal : för bättre analys och eff...