Sekretess i allmän verksamhet : vägledning till reglerna i grundlag och i den nya offentlighets- och sekretesslagen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2009-11-17
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
215 x 146 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Occ.01,Oel-c
ISBN
9789139111085
Sekretess i allmän verksamhet : vägledning till reglerna i grundlag och i den nya offentlighets- och sekretesslagen (häftad)

Sekretess i allmän verksamhet : vägledning till reglerna i grundlag och i den nya offentlighets- och sekretesslagen

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2009-11-17

Slutsåld

I denna bok får läsaren veta när allmänna handlingar skall hållas hemliga och när de som är verksamma inom stat och kommun har tystnadsplikt. Framställningen utgår från de grundläggande reglerna i tryckfrihetsförordningen och i den nya offentlighets- och sekretesslagen som trädde i kraft den 30 juni 2009.

Först behandlas frågor av allmän räckvidd, bl.a. vad som menas med allmän handling, sekretess och meddelarfrihet och hur det praktiskt går till att få del av allmänna handlingar. Sedan lämnas en närmare orientering om sekretessen inom polisväsendet, hälso- och sjukvården, socialtjänsten, utbildningsväsendet, skatteväsendet och domstols väsendet. Viktigare rättsfall och ett utförligt sakregister ingår, liksom de aktuella författningstexterna.

Sekretess i allmän verksamhet framställer reglerna på ett lättfattligt sätt och vänder sig inte enbart till jurister, utan också till förtroendevalda och anställda inom stat och kommun samt till journalistkåren när det gäller hanteringen av frågor om handlings sekretess och tystnadsplikt. Boken är också väl lämpad för undervisningsändamål.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigvard Holstad

Bloggat om Sekretess i allmän verksamhet : väglednin...