Handläggning inom socialtjänsten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2012-01-27
Upplaga
16
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
240 x 160 x 30 mm
Vikt
810 g
SAB
Ohf-c,344.48503
ISBN
9789139112365
Handläggning inom socialtjänsten (häftad)

Handläggning inom socialtjänsten

(2 röster)
Häftad Svenska, 2012-01-27
642
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Handläggning inom socialtjänsten beskriver de regler som styr beredning av och beslut i ärenden hos en socialnämnd eller annan nämnd som har att fullgöra uppgifter inom socialtjänsten. I boken kommenteras de bestämmelser i förvaltningslag, kommunallag, sekretesslag och andra författningar som en nämnd ska tillämpa.
I SoL och LSS har införts ändringar som syftra till att förtydliga kommunernas ansvar och därigenom skapa bättre förutsättningar för att undvika tvister och stärka den enskildes rättsäkerhet. Samtliga regler om ansvarsfördelning mellan kommuner när det gäller stöd och hjälp enligt SoL har samlats i ett nytt kap 2 a kap i SoL. Grundprincipen att vistelsekommunens yttersta ansvar för stöd och hjälp enligt SoL kvarstår. Om det står klart att en annan kommun enligt de nya reglerna ansvarar är dock vitselsekommunens ansvar begränsat till vissa akuta situationer. Vidare har lex Sarah-bestämmelsen fått ny lydelse och övriga för handläggningen viktiga författningsändringar samt nya rättsfall och JO-uttalanden har tillkommit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handläggning inom socialtjänsten
  2. +
  3. Sekretess : handbok för socialtjänsten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sekretess : handbok för socialtjänsten av Lars Clevesköld, Anders Thunved (häftad).

Köp båda 2 för 900 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Handläggning inom socialtjänsten