Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2014-05-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
230 x 145 x 25 mm
Vikt
483 g
SAB
Oeac
ISBN
9789139112709
Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten (häftad)

Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten

Häftad Svenska, 2014-05-09
807
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige är ett av EU:s ledande innovationsländer och innovationerna väger allt tyngre i de svenska företagen. Avtal om innovationer och deras utnyttjande blir därför också allt viktigare och de avtals- och kontraktsrättsliga aspekterna på ekonomiskt utnyttjande av innovationer hamnar i fokus. Området är relativt okänt och denna bok bidrar till att täppa till en kunskapslucka.Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten innehåller en genomgång av avtals- och kontraktsrätten med särskilt avseende på patent och tekniska företagshemligheter (inventioner). Boken behandlar bl.a. avtals ingående, kontraheringsplikt, implicita licenser, frågor om avtalstid och parternas ansvar för kontraktsbrott vid dröjsmål och fel, frågor om partsväxlingar och underlicensiering. Den innehåller även en fördjupning om beräkning av ersättning vid patentintrång och obehöriga angrepp på företagshemligheter med en omfattande praxisgenomgång. Boken behandlar också lagvalsfrågor och tvistlösning genom skiljeförfarande. Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten är skriven främst för praktiker som arbetar med avtal kring immateriella rättigheter, särskilt uppfinningar. Boken ska förhoppningsvis stimulera till bra avtal och bra argument i tvister om inventioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Licens till patent och företagshemligheter i avtals- och kontraktsrätten
  2. +
  3. Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första häftet - Särskilda avtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt, Första ... av Jan Hellner, Richard Hager, Annina H Persson (häftad).

Köp båda 2 för 1237 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eric M Runesson

  • Inträdestal av Eric M. Runesson

    Eric M Runesson

    Vid Svenska Akademiens högtidssammankomst den 20 december 2018 tog Eric M. Runesson sitt inträde i Svenska Akademien. Han efterträdde Lotta Lotass på stol nummer 1. Detta är Eric M. Runessons inträdestal.

Bloggat om Licens till patent och företagshemlighete...