Handbok för offentliga biträden i asylprocessen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2014-06-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Dimensioner
218 x 150 x 15 mm
Vikt
264 g
SAB
Ocb
ISBN
9789139113669
Handbok för offentliga biträden i asylprocessen (häftad)

Handbok för offentliga biträden i asylprocessen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-06-16
352
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Hur fungerar asylprocessen för ett ensamkommande barn och hur ska det offentligt biträdet förhålla sig till processen? Vilka krav kan en god man ställa på biträdet och vad bör biträdet reflektera över under arbetets gång. Hur många möten bör hållas och vilken information bör ges till barnet under dessa möten? Hur ska yttrandet vara utformat och vilken information ska yttrandet innehålla. Detta är några av de frågeställningar som behandlas i boken som är en praktisk och lättfattlig genomgång av asylprocessen steg för steg. Boken ger vägledning avseende den praktiska tillämpningen av asylprocessen och biträdets roll. Boken vänder sig inte enbart till offentliga biträden utan till alla som befinner sig i eller runt om asylprocessen och som önskar få kunskap om den. Alla som är verksamma runt de asylsökande såsom advokater, jurister, handläggare, beslutsfattare, gode män, journalister, kuratorer, socialsekreterare, frivilligorganisationer m.fl. bör således kunna dra nytta av det som boken behandlar. Detsamma gäller de som studerar inom dessa områden och som, till den teoretiska kunskapen, önskar få en praktisk vägledning inom rättsområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok för offentliga biträden i asylprocessen
  2. +
  3. Migrationsprocessen- - en hjälpreda för offentliga biträden och andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migrationsprocessen- - en hjälpreda för offentl... av Ingela Fridström, Ulrika Sandell, Ingrid Utne (häftad).

Köp båda 2 för 813 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viktoria Nyström

  • Verkställighetshinder : en praktisk handbok

    Viktoria Nyström, Emilie Hillert

    En person som hotas av utvisning har bara ett sätt att stoppa den: att ge in en ansökan om verkställighetshinder. Det juridiska utrymmet är begränsat och den praktiska tillämpningen komplicerad. Vad krävs egentli...