EU och arbetsrätten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2016-12-23
Upplaga
5
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
EU och arbetsrätten
Dimensioner
240 x 160 x 27 mm
Vikt
701 g
SAB
Ohab
ISBN
9789139114345
EU och arbetsrätten (häftad)

EU och arbetsrätten

Häftad Svenska, 2016-12-23
552
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den femte omarbetade upplagan av EU och arbetsrätten görs en grundlig genomgång av EU-arbetsrätten i förhållande till den svenska arbetsrätten.

Boken ger en bakgrund till EU-arbetsrättens utveckling, syften och inriktning, beslutsprocesser och viktiga principiella skillnader jämfört med det svenska arbetsrättsliga systemet. EU-arbetsrättens samspel med bl.a. den fria rörligheten, EU:s arbetsmarknadspolitik, arbetsmarknadens parter på den europeiska nivån och grundläggande rättigheter blir också belyst.

EU-reglerna inom områdena forum och lagval, arbetstagarnas och arbetsgivarnas fria rörlighet, icke-diskriminering och likabehandling, insyn och inflytande för de anställda, omstrukturering av verksamheter, anställningsavtalet samt arbetsmiljö och arbetstid behandlas ingående och jämförs med motsvarande svenska regler. EU-domstolens praxis ges stort utrymme och i denna nya upplaga har många aktuella rättsfall tillförts framställningen.

Boken riktar sig till såväl studerande vid universitet och högskolor som till arbetsmarknadens parter och andra som vill skaffa sig kunskaper om EU-arbetsrätten och dess påverkan på den svenska arbetsrätten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. EU och arbetsrätten
  2. +
  3. Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt av Jaan Paju (häftad).

Köp båda 2 för 745 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om EU och arbetsrätten