Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar : att skyndsamt och strukturerat genomföra utredningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2014-09-29
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
216 x 148 x 6 mm
Vikt
143 g
SAB
Ohf:dd,Oeakab-c
ISBN
9789139114376
Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar : att skyndsamt och strukturerat genomföra utredningar (häftad)

Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar : att skyndsamt och strukturerat genomföra utredningar

Häftad Svenska, 2014-09-29
349
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I samarbete med domare, utifrån egna erfarenheter och genom egen forskning har bokens författare arbetat fram den utredningsmodell som här presenteras. Det är en modell där de som deltar arbetar skyndsamt och strukturerat. Kvaliteten har blivit bättre, och barn, föräldrar och utredare är nöjda. Utredningsmodellen är skonsam för barnet, som slipper vara indraget i en långvarig domstolsprocess. Den gynnar föräldrarna som slipper ett långvarigt kaos, då modellen dämpar krisen med sin strama struktur. Den gör det också lättare för handläggaren, som under en kort och strukturerad period kan genomföra utredningen.
Boken ger också många praktiska och detaljerade råd om hur man genomför utredningar. Den modell som beskrivs i boken kan även användas när det gäller socialtjänstens utredningar om barn som far illa. Utredningsmodellen är utvärderad av forskare vid FoU-Södertörn.
Boken riktar sig till nya och erfarna utredare inom socialtjänsten, jurister, studenter och till dem som har intresse av att veta hur man på ett okomplicerat sätt kan genomföra ett så svårt arbete som en vårdnads-, boende- och umgängesutredning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar : att skyndsamt och strukturerat genomföra utredningar
  2. +
  3. Boende utanför det egna hemmet : placeringsformer för barn och unga : delbetänkande från Utredningen om tvångsvård för barn och unga SOU 2014:3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boende utanför det egna hemmet : placeringsform... av Socialdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 603 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vårdnads-, boende- och umgängesutredninga...