Förvaltningslagen : en kommentar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Förvaltningslagen : En kommentar
Dimensioner
240 x 158 x 21 mm
Vikt
570 g
SAB
Odc:oe
ISBN
9789139114420
Förvaltningslagen : en kommentar (häftad)

Förvaltningslagen : en kommentar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-08-19
839
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Förvaltningslagen anger hur myndigheter i stat och kommun ska behandla sina ärenden och sköta kontakterna med allmänheten. Lagen har genom åren fått allt större betydelse i det löpande arbetet i myndigheternas verksamhet och dess främsta syftet är att garantera rättssäkerheten för enskilda i förfarandet hos förvaltningsmyndigheterna.

Detta är den första upplagan som kommenterar den nuvarande förvaltningslagen (2017:900), som trädde i kraft den 1 juli 2018. Boken ger en djupgående kommentar till lagen och har utförliga hänvisningar till praxis och litteratur i ämnet. Bestämmelserna har i stor utsträckning motsvarigheter i tidigare förvaltningslagar, men det finns också skillnader. Genom den nuvarande lagen regleras till exempel förfarandet hos förvaltningsmyndigheterna mer heltäckande än tidigare. Bland annat slås vissa allmänna förvaltningsrättsliga principer, som har utvecklats i praxis, nu fast i uttryckliga bestämmelser. Det gäller bland annat principerna om legalitet, objektivitet och proportionalitet, liksom principen om myndigheternas utredningsansvar. En annan väsentlig skillnad är det rättsmedel mot långsam handläggning som lagen innehåller.

Denna kommentar vänder sig i första hand till alla som tillämpar förvaltningslagen i sitt yrke, men den vara till nytta även för studerande och andra som kommer i kontakt med lagen. I denna upplaga har ny lagstiftning, praxis och litteratur fram till juni 2020 beaktats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltningslagen : en kommentar
  2. +
  3. Socialrätt 2022 : lagbok för socionomer och andra professionsutbildningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrätt 2022 : lagbok för socionomer och and... (häftad).

Köp båda 2 för 1279 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »