Svenska väljare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2016-07-06
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Svenska väljare
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
521 g
SAB
Occ.07
ISBN
9789139115144
Svenska väljare (häftad)

Svenska väljare

Häftad Svenska, 2016-07-06
677

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Svenska väljare är en oundgänglig introducerande referensbok för alla som är intresserade av den största kollektiva händelsen i samhället de allmänna valen. Val och väljarbeteende i Sverige är i många avseenden avvikande från vad vi ser i andra demokratier.
 • - Valdeltagandet är bland det högsta i världen.
 • - Klassröstningen har visserligen minskat men är fortfarande starkare än i någon annan västlig demokrati.
 • - Åsiktsröstningen är mer vänsterhögerpräglad och endimensionell än i något jämförbart land.
 • - Väljarnas engagemang i valrörelserna är mer beroende av mediebevakning och mindre på partikontakter eller samtal väljare emellan.Analyserna i boken Svenska väljare bygger på intervjuer med närmare 80 000 personer genomförda under sex decennier.Serien av svenska Valundersökningar 19562014 är Europas längsta.Det rika materialet bidrar till insikter om den politiska utvecklingen och ger ett historiskt perspektiv på det dramatiska riksdagsvalet 2014:Alliansregeringen förlorade och tappade väljare både till Sverigedemokraterna och över blockgränsen till de rödgröna. Det blev ett regeringsskifte trots högerläge i opinionen och trots att Alliansen behöll förtroendet för den ekonomiska politiken. Moderaternas stora väljartapp till Sverigedemokraterna på flyktingfrågan blev avgörande.
  HENRIK OSCARSSON är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet där han leder det svenska Valforskningsprogrammet och är föreståndare för SOM-institutet. hans forskning är inriktad på val, demokrati, opinionsbildning och väljarbeteende.
  SÖREN HOLMBERG är professor emeritus vid Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg. Tidigare ledare för Valforskningsprogrammet och en av grundarna av SOM-institutet och QoG-institutet. Forskningsinriktning på representativ demokrati, väljarbeteende, energiopinion och samhälleliga styrsystem..
 • Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Svenska väljare
  2. +
  3. Partierna : det nya landskapet (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige)

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Partierna : det nya landskapet (RJ:s årsbox 201... av Henrik Oscarsson (häftad).

  Köp båda 2 för 694 kr

  Kundrecensioner

  Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

  Fler böcker av författarna