Stiftelsehandboken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2019-08-28
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Stiftelsehandboken
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
296 g
SAB
Oeada-c
ISBN
9789139115359
Stiftelsehandboken (häftad)

Stiftelsehandboken

Häftad Svenska, 2019-08-28
419
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Stiftelser är en gammal företeelse som har funnits i hundratals år. Detfinns ungefär 19 300 registrerade stiftelser i Sverige med tillgångaruppgående till ett värde av drygt 359 miljarder kronor. Detta görstiftelser till en positiv och viktig kraft i utvecklingen av det svenskasamhället.
I Stiftelsehandboken ges en allmän översikt av det mesta somrör svenska stiftelser. Boken fokuserar både på de legala områdenasom skatterätt, civilrätt, redovisning och revision och områden somkapitalförvaltning och utdelningspolitik, samt innehåller även en merpraktisk handledning till hur arbetet i stiftelsen kan organiseras.
Stiftelsehandboken vänder sig till alla som på något sätt arbetarmed stiftelser eller som överväger att bilda en stiftelse. Boken berörolika typer av stiftelser med tonvikt på den vanligaste formen, avkastningsstiftelser.
I denna tredje upplaga har avsnittet om redovisning uppdateratsavseende ändringar i årsredovisningslagen och Bokföringsnämndensregelverk. Övriga avsnitt har omarbetats och uppdaterats med aktuellasiffror och diagram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stiftelsehandboken
  2. +
  3. Investeraren : allt du behöver veta om finansmarknaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Investeraren : allt du behöver veta om finansma... av Jonas Bernhardsson (inbunden).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna