Tullrätt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2017-10-02
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Tullrätt
Dimensioner
241 x 158 x 19 mm
Vikt
431 g
SAB
Qafc
ISBN
9789139115366
Tullrätt (häftad)

Tullrätt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-10-02
524
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Tullagstiftningen är viktig för all verksamhet som involverar internationell varuhandel. Genom god kännedom om bestämmelserna och deras tillämpning kan aktörerna säkerställa att reglerna efterlevs och planera sin verksamhet så att den blir så kostnadseffektiv som möjligt.
Ur ett svenskt perspektiv och med utgångspunkt i den gemensamma tullrätt som gäller för EU:s medlemsländer behandlar boken de centrala bestämmelserna i unionstullkodexen och i den svenska lagstiftningen, deras praktiska tillämpning samt de grundläggande principerna på området.
Lagstiftningen är komplex. För att skapa en djupare förståelse för reglerna behöver de sättas in i ett större sammanhang. I boken belyses därför utvecklingen över tiden, de politiska motiven bakom regelverken samt sambandet mellan centrala internationella överenskommelser, EU-rätt och svensk rätt.
Tullrätt vänder sig till alla som i olika sammanhang kommer i kontakt med tullrättsliga frågor eller av annan anledning vill skaffa sig grundläggande kunskaper i ämnet. Boken kan användas som kurslitteratur inom t.ex. områdena internationell handel, logistik, skatterätt, straffrätt och EU-rätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tullrätt
  2. +
  3. Totalförsvarets författningshandbok 2021/22

De som köpt den här boken har ofta också köpt Totalförsvarets författningshandbok 2021/22 (häftad).

Köp båda 2 för 1194 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »