Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2017 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
611
Utgivningsdatum
2017-01-24
Upplaga
30
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2017
Dimensioner
210 x 160 x 35 mm
Vikt
970 g
SAB
Ohfe-c:oe
ISBN
9789139115519

Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2017

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2017-01-24
625 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Nya sociallagarna" ger en komplett redovisning av de fyra lagar som socialtjänsten vilar på: Socialtjänstlagen (SoL), lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Lagarna presenteras med utförliga kommentarer. Vidare beskrivs i valda delar central lagstiftning av betydelse för socialtjänsten, t.ex. föräldrabalken och offentlighets- och sekretesslagen.

I den nya upplagan redovisas viktiga författningsändringar. Här ska bl.a. nämnas följande.

Det har i SoL införts ett förtydligande av det i lagen redan befintliga kravet på den enskilde att i första hand själv tillgodose sina behov. Bestämmelsen innebär att den som inte kan försörja sig men som kan arbeta har rätt till försörjningsstöd om han eller hon står till arbetsmarknadens förfogande. Om det finns godtagbara skäl har den enskilde dock rätt till försörjningsstöd även om han eller hon inte står till arbetsmarknadens förfogande.

Vidare har det införts en ny skuldsaneringslag som syftar till att fler evighetsgäldenärer ska erbjudas en möjlighet att starta om på nytt utan en betungande skuldbörda. Det har också införts en ny lag om skuldsanering för företagare. I anslutning till dessa lagar har det i SoL införts bestämmelser om kommunens ansvar för att tillhandahålla budget- och skuldrådgivning till skuldsatta personer.

Läs författarnas artikel https://www.wolterskluwer.se/nyhet/eget-ansvar-och-nya-skuldsaneringsregler-i-nya-sociallagarna-170222
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2017
  2. +
  3. Kommunallagen i lydelsen den 1 januari 2017  : en handbok med lagtext och kommentarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunallagen i lydelsen den 1 januari 2017 : ... av Ulf Lindquist, Sten Losman, Olle Lundin, Tom Madell (häftad).

Köp båda 2 för 1117 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nya sociallagarna : med kommentarer i lyd...