Ordningslagen : kommentarer och rättspraxis (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2017-08-01
Upplaga
4
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Ordningslagen : Kommentarer och rättspraxis
Dimensioner
210 x 142 x 20 mm
Vikt
528 g
SAB
Odce:oe
ISBN
9789139115618
Ordningslagen : kommentarer och rättspraxis (häftad)

Ordningslagen : kommentarer och rättspraxis

Häftad Svenska, 2017-08-01
890
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken ger en heltäckande kommentar till ordningslagen (1993:1617). Lagen ersatte bl.a. allmänna ordningsstadgan (1956:617) och lagen (1956:618) om allmänna sammankomster. I boken redovisas olika former av rättsliga ställningstaganden på området som har bedömts vara av intresse, t.ex. domstols- och regeringsavgöranden och JO-beslut. Ordningslagen innebär på många punkter inte några sakliga ändringar i förhållande till den tidigare regleringen. Tidigare rättspraxis har därför i dessa delar alltjämt betydelse.
I ordningslagen regleras bl.a. tillstånd till allmänna sammankomster, offentliga tillställningar, ianspråktagande av offentlig plats samt ordning och säkerhet i kollektivtrafiken och vid olika idrottsarrangemang.
I denna 4:e upplaga kommenteras de ändringar i ordningslagen som är föranledda av förbudet mot maskering vid idrottsevenemang. Dessa regler trädde i kraft den 1 mars 2017 och har förts in i lagens 5 kap. Ändringarna i ordningslagen och övrig lagstiftning, som det hänvisas till i boken, liksom avgöranden eller uttalanden i rättspraxis har beaktats till och med den 1 mars 2017.
Lagkommentaren är ett nödvändigt hjälpmedel för alla som arbetar med frågor kring allmän ordning och säkerhet. I första hand är boken ett hjälpmedel för dem som arbetar inom Polismyndigheten; såväl poliser som arbetar i yttre tjänst men också för personal som arbetar med tillståndsärenden av olika slag. Även de som hos kommuner och länsstyrelser arbetar med lokala ordningsföreskrifter har stor nytta av boken. Också domstolar och praktiserande jurister m.fl. är hjälpta i sitt dagliga arbete av kommentarerna till paragraferna och den omfattande praxisredogörelsen. Boken lämpar sig också som lärobok vid utbildning av poliser och andra yrkeskategorier som arbetar med frågor kring allmän ordning och säkerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ordningslagen : kommentarer och rättspraxis
 2. +
 3. Straffprocessuella tvångsmedel : när och hur får de användas?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straffprocessuella tvångsmedel : när och hur få... av Gunnel Lindberg (inbunden).

Köp båda 2 för 2051 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kazimir Åberg

 • Specialstraffrätten : en kommentar

  Petter Asp, Mattias Larsson, Mari-Ann Roos, Josef Zila, Kazimir Åberg

  Denna bok innehåller Lexinokommentarerna till det som brukar ses som specialstraffrättens kärna (de särskilda strafflagarna om trafikbrott, narkotikabrott, skattebrott och smuggling) och därutöver finansieringslagen, bidragsbrottslagen och lagen o...

 • Vapenlagen : en kommentar

  Fredrik Landgren, Kazimir Åberg

  I boken kommenteras vapenlagen utförligt och paragrafsvis tillsammans med reglerna i vapenförordningen och de av Rikspolisstyrelsen utfärdade bestämmelserna på vapenområdet. Förarbeten och rättspraxis redovisas tillsammans med författarnas egna ko...