Nya sociallagarna  : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2018 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
623
Utgivningsdatum
2018-01-11
Upplaga
31
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Nya sociallagarna : Med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2018
Dimensioner
240 x 157 x 34 mm
Vikt
951 g
SAB
Ohfe-c:oe
ISBN
9789139115960
Nya sociallagarna  : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2018 (häftad)

Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2018

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-11

Slutsåld

Nya sociallagarna ger en komplett redovisning av de fyra lagar som socialtjänsten vilar på: Socialtjänstlagen (SoL), lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Lagarna presenteras med utförliga kommentarer. Vidare beskrivs i valda delar central lagstiftning av betydelse för socialtjänsten, t.ex. föräldrabalken, offentlighets- och sekretesslagen och hälso- och sjukvårdslagen.

I den nya upplagan redovisas viktiga författningsändringar. Här ska bl.a. nämnas följande.

En ny hälso- och sjukvårdslag och en ny kommunallag har införts.

Det har i SoL införts ytterligare tillståndsplikt för att yrkesmässigt få bedriva viss verksamhet. Det har också införts bestämmelser i SoL och den nya hälso- och sjukvårdslagen om att kommuner och landsting ska ingå överenskommelser om samarbete i fråga om barn och unga som vårdas utanför det egna hemmet.

En ny lag om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård har införts.

Det har även tydliggjorts att verksamheter inom socialtjänst och öppen hälso- och sjukvård tidigt måste börja planera inför patientens utskrivning från sluten vård.

Vidare har det införts en lag om framtidsfullmakter som ger enskilda en möjlighet att utse någon som kan ha hand om deras personliga och ekonomiska angelägenheter om de senare i livet inte själva kan det.

Det har även gjorts ändringar i SoL och den nya hälso- och sjukvårdslagen avseende socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens ansvar vid spelmissbruk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nya sociallagarna : med kommentarer i lydelsen den 1 januari 2018. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sociallagarna
    BCa, 3 januari 2019

    Det är utmärkt med alla kommentarer till lagarna, tolkning och hänvisningar till förarbetena. Har haft denna i jobbet och den är oumbärlig!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Nya sociallagarna : med kommentarer i ly...