Rehabiliteringsansvaret  : en arbetsrättslig handbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2017-12-08
Upplaga
3
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Rehabiliteringsansvaret : En arbetsrättslig handbok
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
276 g
SAB
Ohae-c:oe,Ohab-c
ISBN
9789139116240
Rehabiliteringsansvaret  : en arbetsrättslig handbok (häftad)

Rehabiliteringsansvaret : en arbetsrättslig handbok

Häftad Svenska, 2017-12-08
469
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
När en arbetstagare inte längre kan utföra sina arbetsuppgifter därföratt han eller hon har blivit sjuk eller skadad, aktualiseras olika rättsreglersom syftar till att göra det möjligt för arbetstagaren att behålla sin anställning och kunna fortsätta att arbeta hos arbetsgivaren. Lyckas detta så undviks uppsägning och utslagning från arbetslivet.
Dessa regler finns framför allt i arbetsmiljölagen, socialförsäkringsbalkenoch lagen om anställningsskydd. Tillsammans bildar de ett system för den arbetslivsinriktade rehabiliteringen som arbetsgivaren ansvarar för. Allt detta skildras i boken. Översiktligt berörs även diskrimineringslagens regler om funktionsnedsättning och framför allt reglerna rörande förbudet att diskriminera arbetstagare i form av bristande tillgänglighet. Vi redovisar översiktligt även EU-rättens skydd mot diskriminering av arbetstagare med funktionshinder.
Boken är användbar i det praktiska arbetslivet och lämplig som handbokför dem som är involverade i rehabiliteringsprocessen fackliga företrädare, företrädare för arbetsgivare, advokater och andra arbetsrättsjurister. Boken kan användas även i utbildningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rehabiliteringsansvaret  : en arbetsrättslig handbok
  2. +
  3. Diskrimineringslagen : En kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diskrimineringslagen : En kommentar av Susanne Fransson, Eberhard Stüber (häftad).

Köp båda 2 för 1606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna