Samfälligheter : handbok för samfällighetsföreningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2018-04-10
Upplaga
12
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Samfälligheter : Handbok för samfällighetsföreningar
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
303 g
SAB
Oeada
ISBN
9789139116462
Samfälligheter : handbok för samfällighetsföreningar (häftad)

Samfälligheter : handbok för samfällighetsföreningar

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-04-10
489
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Samfälligheter ger på ett lättöverskådligt sätt information och vägledning vid förvaltning av gemensamhetsanläggningar såsom vägar, gårdar, parkeringsplatser, vatten- och avloppsanläggningar, gemensamma trappuppgångar, sopanordningar och andra samfälligheter samt servitut.Samfälligheter ger bl.a. svar på följande frågor:
 • - Hur bildar man en samfällighetsförening?
 • - Hur bestäms vad en samfällighetsförening får syssla med?
 • - Hur ska styrelsen bedriva sitt löpande arbete?
 • - Hur leder man bäst en föreningsstämma?
 • - Vilka ekonomiska regler gäller?
 • - Vilka skatteregler finns?
 • - Vilka försäkringar behövs?
 • - Hur avgörs tvister mellan delägarna om förvaltningen?Dessutom har boken ett avsnitt som redogör för intressanta rättsfall som visar hur domstolarna har hanterat tvister av skilda slag.Samfälligheter är i första hand tänkt som ett hjälpmedel för en samfällighetsförenings styrelseledamöter och medlemmar, men även för andra som kommer i kontakt med samfälligheter.Den tolfte upplagan av Samfälligheter har uppdaterats så att lagtext och tillämpningsfrågor, som uppkommit i det praktiska arbetet eller som har avgjorts av domstolarna, är aktuella till den 1 januari 2018.TOMMY ÖSTERBERG är lantmätare och arbetar bl.a. med fastighetsrättsliga frågor i Sverige och internationellt. Han har stor erfarenhet inte minst vad gäller samfälligheter, hur lagen om förvaltning av samfälligheter tillämpas samt från praktiskt arbete i samfällighetsföreningar.
 • Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Samfälligheter : handbok för samfällighetsföreningar
  2. +
  3. Markåtkomst och ersättning : för bebyggelse och infrastruktur

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Markåtkomst och ersättning : för bebyggelse och... av Eije Sjödin, Peter Ekbäck, Thomas Kalbro, Leif Norell (häftad).

  Köp båda 2 för 878 kr

  Kundrecensioner

  Det finns 2 recensioner av Samfälligheter : handbok för samfällighetsföreningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Klar och redig
   Inger, 12 maj 2022

   Att jag inte ger en femma beror på att det trots tydlighet är lite tungt att ta till sig när området är nytt. Men troligen går det inte att göra det enklare och mer lättfattligt för en "nybörjare".

  2. En bra bok
   Christina Larsson, 10 mars 2022

   Jag tycker att boken ger en förening väldigt bra handledning och att den besvarar olika frågeställningar som man kan ha. Dock saknar jag hur man går tillväga om en andelsägare har gjort sig fullkomligt omöjlig att samarbeta med om andelsägaren terroriserar styrelsemedlemmar och samarbetspartner.

  Visa alla 2 recensioner