Alkohollagen : kommentarer och rättsfall (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
469
Utgivningsdatum
2019-11-19
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Alkohollagen : Kommentarer och rättsfall
Dimensioner
210 x 148 x 24 mm
Vikt
584 g
SAB
Ohia-c:oe
ISBN
9789139116523
Alkohollagen : kommentarer och rättsfall (häftad)

Alkohollagen : kommentarer och rättsfall

Häftad Svenska, 2019-11-19
546
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna lagkommentar behandlar alkohollagens (2010:1622) samtliga paragrafer tillsammans med relevanta förarbeten och referat av vägledande eller allmänt belysande rättsfall. Där så är lämpligt hänvisas även till annan relevant lagstiftning, anslutande bestämmelser i alkoholförordningen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd.Vissa lagändringar har skett sedan den förra upplagan. Nya relevanta rättsfallsreferat har tillkommit och delar av kommentarerna har omarbetats. Omkring 160 avgöranden från HFD, MD, PMÖD, EU-domstolen, kammarrätterna, HD och hovrätterna refereras numera. Tyngdpunkten i avgörandena ligger på frågor kopplade till serveringstillstånd, men även praxis avseende bl.a. marknadsföring av alkoholdrycker, sekretess för uppgifter hos tillståndsmyndigheter, besvärsrätt och inhibition av beslut enligt alkohollagen samt straffansvar redovisas.Helt nytt i denna tredje upplaga är ett särskilt kapitel med övergripande sammanfattningar av vissa centrala delar av lagen, framför allt rörande serveringstillstånd. Boken riktar sig främst till jurister, handläggare och beslutsfattare vid myndigheter, utbildningsanordnare och företag som bedriver servering eller annan försäljning av alkoholdrycker. Men även andra som kommer i kontakt med alkohollagens bestämmelser och frågor om tolkning och tillämpning av dem bör kunna ha nytta av den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alkohollagen : kommentarer och rättsfall
  2. +
  3. Nytt juridiskt arkiv Avd. 1, Rättsfall från Högsta domstolen 2017

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nytt juridiskt arkiv Avd. 1, Rättsfall från Hög... av Wolters Kluwer (inbunden).

Köp båda 2 för 4145 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Lundin

  • Lagen om tobak och liknande produkter : kommentarer

    Stefan Lundin

    Denna lagkommentar behandlar samtliga paragrafer i lagen (2018:2088) om tobak och liknande produkter, tillsammans med förklaringar utifrån relevanta förarbeten och med hänvisningar till annan lagstiftning av intresse. Inneh&ar...