Trafikkommentarer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
877
Utgivningsdatum
2018-10-02
Upplaga
9
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Trafikkommentarer
Dimensioner
25 x 240 x 160 mm
Vikt
1036 g
SAB
Prad-c:oe
ISBN
9789139116530
Trafikkommentarer (häftad)

Trafikkommentarer

Häftad Svenska, 2018-10-02
1139
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den nionde upplagan av Trafikkommentarer kommenteras de centrala författningarna i svensk vägtrafiklagstiftning, bland annat vad gäller trafikregler, den yrkesmässiga trafiken och krav på fordon och förare.

I alla EU-länder och inte minst i Sverige pågår ett ständigt arbete med att förbättra villkoren för och effekterna av all slags vägtrafik. Det övergripande transportpolitiska målet i Sverige är att säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet. Det finns också ett långsiktigt mål att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i trafiken, den s.k. nollvisionen. Det fortgående arbetet inom EU syftar till att åstadkomma ett transportsystemsom är effektivt, säkert och hållbart, och som skapar förutsättningar för en konkurrenskraftig bransch som ger jobb och välfärd. Det fokus som finns på vägtrafikfrågor både nationellt och inom EU gör att lagstiftningen inom området ofta är föremål för utveckling och förändringar.

Trafikkommentarer ger en sammanhållen och detaljerad beskrivning av de viktigaste författningarna som reglerar vägtrafiken i Sverige. Författarna har mångårig yrkesmässig erfarenhet av lagstiftningen inom vägtrafikområdet och kommenterar ingående de aktuella författningarna med hänvisningar till förarbeten, eventuell bakomliggande EU-rättslig reglering och rättspraxis. Den författningstext som anges i boken är den som gällde eller, i förekommande fall, var beslutad den 1 juli 2018. Upplysningar lämnas även om annan lagstiftning av betydelse för tolkning av trafiklagstiftningen och om föreslagen lagstiftning. Hänvisningar görs också till Transportstyrelsens föreskrifter, och i vissa fall även till föreskrifter som tidigare har beslutats av Vägverket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trafikkommentarer
  2. +
  3. Trafikförfattningar 2018/19

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trafikförfattningar 2018/19 av Norstedts Juridik (häftad).

Köp båda 2 för 2658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Trafikkommentarer