Rättslig ram för socialtjänstens handläggning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2021-07-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Originaltitel
Grundläggande socialrätt inom äldre- och funktionshinderområdet :
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
231 g
SAB
Oe
ISBN
9789139116721
Rättslig ram för socialtjänstens handläggning (häftad)

Rättslig ram för socialtjänstens handläggning

Häftad Svenska, 2021-07-05
338
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Reglerna som inramar socialt utredningsarbete är omfattande och består av såväl lagar som föreskrifter. Den här boken hjälper dig att förstå hur reglerna kopplas till socialtjänstens arbete och hur de förhåller sig till varandra.

Rättslig ram för socialtjänstens handläggning förklarar det rättsliga sammanhanget som omger socialtjänstens myndighetsutövning genom att ta upp relevanta regler, hänvisa till avgöranden och illustrera med fiktiva exempel. Boken tar sin utgångspunkt i socialtjänstens arbete och har som syfte att ge en praktisk vägledning till juridiska frågor och svårigheter som socialtjänsten ofta står inför. Fokus ligger därför på sådant som är svårt att förhålla sig till inom socialtjänsten.

Exempel och rättsavgöranden är speciellt användbara inom äldre- och funktionshinderområdet, men boken är tillämplig för hela socialtjänstens handläggning för att förstå den rättsliga ramen.

Boken riktar sig till dig som studerar till socionom och till dig som arbetar med socialt utredningsarbete. Med hjälp av Rättslig ram för socialtjänstens handläggning kan du förstå det juridiska sammanhanget och därmed göra ett bättre, effektivare och mer rättssäkert arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättslig ram för socialtjänstens handläggning
  2. +
  3. LSS konkreta ärendefrågor : Tolkning och tillämpning

De som köpt den här boken har ofta också köpt LSS konkreta ärendefrågor : Tolkning och tilläm... av Finn Kronsporre (häftad).

Köp båda 2 för 749 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »