Tolkning av entreprenadavtal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2020-06-11
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Tolkning av entreprenadavtal :
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
302 g
SAB
Oeaaa-c
ISBN
9789139117216
Tolkning av entreprenadavtal (häftad)

Tolkning av entreprenadavtal

Häftad Svenska, 2020-06-11
689
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Entreprenadkontrakt är ofta omfattande och komplicerade. De innehåller såväl rättsliga som tekniska villkor för de arbeten som entreprenören ska utföra för beställarens räkning. Det är vanligt att parterna har olika uppfattning om hur avtalsvillkor ska tolkas.

Högsta domstolen har under 2010-talet meddelat ett flertal domar om tolkning av bestämmelser i standardavtalen Allmänna bestämmelser (vars senaste versioner är AB 04 och ABT 06), som är avsedda för entreprenadavtal. Tolkningsfrågor om entreprenadavtal tar dock ofta sikte på tolkning av villkor i andra kontraktshandlingar än Allmänna bestämmelser, exempelvis villkor i administrativa föreskrifter och kravtexter i tekniska beskrivningar.

I Tolkning av entreprenadavtal behandlas praktiskt återkommande tolkningsfrågor som aktualiserar tolkning av villkor i andra kontraktshandlingar än Allmänna bestämmelser. Detta sker mot bakgrund av såväl Högsta domstolens praxis som avgöranden från underrätterna.

Boken riktar sig till praktiskt verksamma jurister samt ingenjörer och andra yrkesgrupper som regelbundet arbetar med entreprenadavtal. Den är också skriven för juridikstudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tolkning av entreprenadavtal
  2. +
  3. Entreprenadavtal mellan näringsidkare och konsument

De som köpt den här boken har ofta också köpt Entreprenadavtal mellan näringsidkare och konsu... av Niklas Arvidsson, Per Samuelsson (häftad).

Köp båda 2 för 1287 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »