Gode mannens ABC : handbok för gode män och förvaltare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2020-10-14
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Gode mannens ABC : Handbok för gode män och förvaltare
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
370 g
SAB
Oeakab-c
ISBN
9789139117537
Gode mannens ABC : handbok för gode män och förvaltare (häftad)

Gode mannens ABC : handbok för gode män och förvaltare

Häftad Svenska, 2020-10-14
386
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad innebär det att vara god man eller förvaltare? Få lekmannauppdrag är omgärdade av ett så snårigt regelverk. Vilka förutsättningar gäller? Vad ingår i uppdraget och hur gör man vid uppdragets början? Hur blir man god man? Hur får man god man? När behövs huvudmannens samtycke? Hur fungerar det med arvode och vilken är överförmyndarens roll?

Dessa och många andra frågor besvaras i Gode mannens ABC, den heltäckande handboken för gode män och förvaltare, som fungerar som en bro mellan juridiken och praktiken. Här förklaras regelverket och dess praktiska konsekvenser på ett tydligt sätt, så det blir rätt hela vägen.

Fjärde upplagan har anpassats till nyare praxis och har även genomgått en språklig och innehållsmässig bearbetning. Det finns nu även en mer heltäckande genomgång av olika typer av ställföreträdarskap, hur de bör prioriteras och hur de kan komplettera varandra.

Gode mannens ABC kan med fördel användas tillsammans av gode män/förvaltare och överförmyndare, och bildar då det fundament som krävs för att de ska känna trygghet i respektive roller. Även personer med framtidsfullmakt och anhöriga som utnyttjar sin behörighet som ställföreträdare kan ha nytta av boken, som också fungerar utmärkt som kurslitteratur och i studiecirklar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gode mannens ABC : handbok för gode män och förvaltare
 2. +
 3. God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning

De som köpt den här boken har ofta också köpt God man, förvaltare och förmyndare : domstolarn... av Jan Wallgren, Lars Holmgård (häftad).

Köp båda 2 för 926 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Wallgren

 • Ställföreträdarskap : Vad socialtjänsten behöver veta

  Jan Wallgren

  Socialtjänsten möter många hjälpbehövande personer som har eller borde ha en ställföreträdare. Det kan vara sjuka, funktionshindrade, missbrukare eller personer med psykiska problem som är i behov av f...

 • God man, förvaltare och förmyndare : domstolarnas handläggning

  Jan Wallgren, Lars Holmgård

  Vid tingsrätter handläggs ett stort antal ärenden om god man, förvaltare och förmyndare. Detta är den första samlade framställningen av de processuella och materiella reglerna. I "God man, förvalta...