Förundersökning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
615
Utgivningsdatum
2009-08-27
Upplaga
4
Förlag
Norstedts Juridik
Dimensioner
240 x 166 x 40 mm
Vikt
900 g
SAB
Oepb
ISBN
9789139204701
Förundersökning (häftad)

Förundersökning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2009-08-27
615
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förundersökning är den utredning som polis och åklagare bedriver för att finna en misstänk för brott och kunna åtala honom för detta, men förundersökningsprotokollet är också underlag för domstolens beredning av målet och för uppläggningen av försvaret. Dessutom kan förhören i protokollet komma att utnyttjas som bevisning i rättegången. Den som leder och utför en förundersökning måste vara medveten om dessa ändamål, men också - eftersom tvång kan användas - om de rättigheter som den enskilde har och om de risker som en alltför snäv eller torftig utredning innebär.

Den fjärde upplagan av denna bok är avsedd att fungera som kommentar till rättegångsbalken regler om förundersökning. Innehållet spänner över hela förundersökningen, från dess inledande till dess avslutande. I boken redogörs bl.a. för vilka beviskrav som gäller och vilka metoder polisen får användas under utredningen, liksom frågor om sekretess. Här presenteras ett omfattande material från svensk rättspraxis och Europadomstolen och boken är därför både lämpad som kurslitteratur och som praktisk handledning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förundersökning
  2. +
  3. Samhället och de unga lagöverträdarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhället och de unga lagöverträdarna av Lars Clevesköld, Birgit Thunved, Anders Thunved (häftad).

Köp båda 2 för 1099 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förundersökning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Krångligt språk, dålig meningsbyggnad. Många stavfel....
    Thomas, 14 oktober 2013

    Krångligt språk, dålig meningsbyggnad. Många stavfel. Ingen lättläst bok. Finns billigare alternativ till denna bok. Inte alls värd pengarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Bring

Bloggat om Förundersökning