Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt. H.2, Allmänna ämnen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2016-01-14
Upplaga
6
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Speciell avtalsrätt II. Kontraktsrätt. 2 häftet : Allmänna ämnen
Dimensioner
243 x 165 x 18 mm
Vikt
505 g
SAB
Oeac
ISBN
9789139206811
Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt. H.2, Allmänna ämnen (häftad)

Speciell avtalsrätt II : kontraktsrätt. H.2, Allmänna ämnen

Häftad Svenska, 2016-01-14

Slutsåld

I denna bok behandlas den speciella avtalsrättens allmänna frågorpå grundval bl.a. av köplagen. Här behandlas frågeställningarsom är gemensamma för den speciella avtalsrättens avtalstyper:köp av lös egendom, köp av fast egendom, arbete på annansegendom, entreprenad, fraktavtal, hyra av lös egendom, immateriella tjänster, benefika avtal samt hyra av lokal.

Speciell avtalsrätt II. Kontraktsrätt utkommer i två häften. Detförsta häftet - Speciell Avtalsrätt II. Kontraktsrätt. 1 häftet. Särskilda avtal - omfattar de nämnda avtalstyperna utom köp av lös egendom.

Detta andra häfte är, förutom att vara en behandling av deallmänna frågorna, också delvis en sammanfattande redogörelseav resultatet av innehållet i det första häftet från mera allmännasynpunkter. Vissa ämnen, bl.a. inverkan av parts insolvenspå kontraktförhållanden, förekommer dock uteslutande idet andra häftet. Det första häftet är avsett att kunna läsas utantillgång till det andra häftet. Det andra häftet innehåller däremottalrika hänvisningar till det första och är inte avsett att läsas fristående.

Boken är i första hand avsedd att vara en lärobok attanvändas i undervisningen vid universiteten, men den vändersig också till praktiker och diskussionen har delvis anpassats tilldetta syfte. Denna sjätte upplaga är översedd och kompletterad, främst med hänsyn till utvecklingen i lagstiftning, rättspraxis och litteratur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna