Folkrättsliga texter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2016-03-10
Upplaga
4
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Folkrättsliga texter
Dimensioner
240 x 160 x 25 mm
Vikt
657 g
SAB
Oba
ISBN
9789139207238
Folkrättsliga texter (häftad)

Folkrättsliga texter

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-03-10
371
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Staternas omfattande samröre med varandra inom alla tänkbara områden har lett till att det i dag finns tusentals internationella överenskommelser som reglerar mellanstatliga relationer. Förutom att ingå rättsligt bindande avtal väljer stater ibland att genom högtidliga förklaringar uttala sina uppfattningar om rättsläget inom ett visst folkrättsligt område. FN-deklarationer om mänskliga rättigheter och den om miljö och utveckling är exempel på sådana förklaringar.
Folkrättsliga texter innehåller 42 dokument som hör till de viktigaste inom folkrätten. De täcker flertalet folkrättsliga områden, bl.a. internationella organisationer, statsansvar, immunitet, mänskliga rättigheter, humanitär rätt, havsrätt, internationell miljörätt, internationell straffrätt och internationell ekonomisk rätt. Alla texter inleds med en kort presentation av dokumentets bakgrund och dess placering inom folkrätten. Alla med intresse för folkrättsliga eller världspolitiska frågor kan ha behållning av denna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkrättsliga texter
  2. +
  3. Sverige och folkrätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige och folkrätten av Ove Bring, Mark Klamberg, Said Mahmoudi, Pål Wrange (häftad).

Köp båda 2 för 875 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Said Mahmoudi