Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt - I Sverige, EU och internationellt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
652
Utgivningsdatum
2017-04-03
Upplaga
11
Förlag
Wolters Kluwer
Dimensioner
210 x 148 x 30 mm
Vikt
802 g
SAB
Oeae
ISBN
9789139207320

Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt - I Sverige, EU och internationellt

Häftad, Svenska, 2017-04-03
619 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skyddet för intellektuella prestationer och kännetecken spelar i våra dagar en mycket stor ekonomisk och kulturell roll. Upphovsrätt, patenträtt, designrätt och känneteckensrätt inklusive kvalitetsbeteckningar utgör centrala värden i företag. Samtidigt innebär den moderna utvecklingen med nät och plattformar ständigt nya utmaningar och det gäller att vara uppdaterad. Också EU-rätten har tvingat fram påtagliga förändringar av området med nya hierarkier, metoder och rättskällor. Immaterialrättsliga frågor står över huvud taget högt på den nationella, europiska och internationella dagordningen med både positiva och negativa förtecken, bl.a. i samband med kunskapsspridning, klimatförhandlingar, hållbar utveckling och förbättrad folkhälsa.

Den elfte upplagan av Lärobok i immaterialrätt behandlar den nationella immaterialrätten i ljuset av den europeiska och internationella utvecklingen. Den följer struktur och värderingar som funnits i tidigare upplagor, som i sin tur haft sin upprinnelse i "Lærebog i immaterialret" (1992) av Mogens Koktvedgaard, som var professor i rättsvetenskap vid Köpenhamns universitet fram till sin död år 2003.

Boken vänder sig till varje jurist som vill fördjupa sina kunskaper i immaterialrätt eller ha en pålitlig bok att slå i. Den kan med fördel användas på olika nivåer och i olika syften. Den insiktsfulla och problemorienterade framställningen liksom de många hänvisningarna till praxis och doktrin gör den till en värdefull rättskälla på området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, patenträtt, mönsterrätt, känneteckensrätt - I Sverige, EU och internationellt
  2. +
  3. Domännamn : strategier och juridiska överväganden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Domännamn : strategier och juridiska överväganden av Malin Forsman, Jeanette Söderlund Sause (häftad).

Köp båda 2 för 927 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lärobok i immaterialrätt : upphovsrätt, p...