Fordringsrätt : en lärobok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2017-08-22
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Fordringsrätt : En lärobok
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
216 g
SAB
Oeaa
ISBN
9789139207368
Fordringsrätt : en lärobok (häftad)

Fordringsrätt : en lärobok

Häftad Svenska, 2017-08-22
271
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok är en grundläggande framställning av fordringsrätten. Den vänder sig i första hand till juridikstuderande eller studenter på andra utbildningar som möter fordringsrätten för första gången, men innehåller även en hel del som kan vara till stöd för praktiskt verksamma jurister i deras arbete.

Boken behandlar bland annat fordringars uppkomst och upphörande, betalningar och kontantlösa betalningar, regressrätt, preskription, borgen, obehörig vinst, misstagsbetalning, tjänster utan uppdrag och skuldebrevsrätt. Centrala principer och begrepp exemplifieras med rättsfall, och de ofta komplicerade relationerna mellan parterna i ett fordringsförhållande åskådliggörs med ett flertal kommenterade skisser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fordringsrätt : en lärobok
 2. +
 3. Skuldebrevsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuldebrevsrätten : en introduktion av Jori Munukka, Erik Rosqvist (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Ingvarsson

 • Ogiltighet och rättsföljd

  Torbjörn Ingvarsson

  Denna framställning behandlar rättsföljderna av att ett avtal förklarats ogiltigt och därmed inte får verkan efter sitt innehåll. Med ogiltigheten förknippas rättsföljderna overksamhet för framtiden, återgång och ersättning. Vid avvecklingen av et...

 • Borgen och tredjemanspant

  Gösta Walin, Torbjörn Ingvarsson

  Den senaste upplagan av föreliggande arbete utkom 2002 och några verkligt stora förändringar har inte skett i rättsläget sedan den tidigare utgåvan. Den genomgående avsikten vid utarbetandet av denna upplaga har varit att framställningen fortsatt ...

Bloggat om Fordringsrätt : en lärobok