Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2016-01-14
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt
Dimensioner
242 x 160 x 10 mm
Vikt
157 g
SAB
Okcb-ae:oe
ISBN
9789139207542
Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt (häftad)

Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt

Häftad Svenska, 2016-01-14
193
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt är en grundläggande bok om EU:s samordningsinstrument förordning 883/2004 på socialförsäkringens område. Boken ger en samlad bild av den komplexa samordningen av medlemsstaternas socialförsäkringssystem med betoning på principerna och de materiella huvudreglerna. Fokus är på att förklara varför en samordning av medlemsstaternas socialförsäkringar är nödvändig, när förordning 883/2004 blir tillämplig samt en presentation av hur samordningen sker på förordningens viktigaste sakområden; förmåner vid sjukdom, förmåner vid moderskap, familjeförmåner, förmåner vid arbetslöshet, förmåner vid ålderdom, förmåner vid invaliditet, förmåner vid olycksfall i arbetet och arbetssjukdom. Framställningen behandlas fortlöpande mot bakgrund av svensk socialförsäkring. I denna andraupplaga har texten kompletterats mot bakgrund av rättspraxisutveckling och ny doktrin på området.

Boken är avsedd att användas i den juridiska undervisningen på universitets- och högskolenivå men kan med fördel även användas av praktiker som en vägvisare till EU:s socialförsäkringsrätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt
  2. +
  3. Socialförsäkringsrätt   : om ersättning vid sjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialförsäkringsrätt : om ersättning vid sju... av Lotti Ryberg-Welander (häftad).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Introduktion till EU:s socialförsäkringsrätt