Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2018-01-11
Upplaga
8
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Handelsbolag och enkla bolag : En lärobok
Dimensioner
211 x 148 x 9 mm
Vikt
206 g
SAB
Oeada-c
ISBN
9789139207573
Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok (häftad)

Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-11
298
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I denna bok presenteras i lättillgänglig form regelsystemet kring företagen i 1980 års lag om handelsbolag och enkla bolag (HBL). Båda bolagsformerna har stor praktisk betydelse. Inom den svenska varuhandeln och servicesektorn finns omkring 100 000 handelsbolag (inklusive varianten kommanditbolag). Hur många enkla bolag som finns är okänt på grund av att samverkansformen inte kräver registrering. Men antalet är betydande - det enkla bolaget är nämligen en smidig form för organisering av samarbete, inte bara mellan privatpersoner utan också mellan aktiebolag och andra juridiska personer. Bakom kontraktsrubriker som exv. aktieägaravtal, samarbetsavtal, joint venture eller konsortium döljer sig många gånger ett enkelt bolag.
Boken vänder sig främst till studenter vid landets jurist- ochekonomutbildningar. Den praktiska linje som löper genom framställningenmedför att boken även kan vara till nytta för den som avser attstarta samverkan i handelsbolag, kommanditbolag eller enkelt bolag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok
 2. +
 3. Lagen om handelsbolag och enkla bolag : en kommentar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lagen om handelsbolag och enkla bolag : en komm... av Stefan Lindskog (inbunden).

Köp båda 2 för 2508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handelsbolag och enkla bolag : en lärobok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fel i boken
  Johanna, 11 oktober 2018

  Väldigt bra bok men mitt ex var "trasigt" så fler sidor satt ihop med varandra i nederkant och jag fick sprätta upp dem själv, blev väldigt fult.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Torsten Sandström

 • Svensk aktiebolagsrätt

  Torsten Sandström

  Svensk aktiebolagsrätt handlar om en företagsform i centrum av det svenska näringslivet: aktiebolaget. Regler om detta finns i 2005 års aktiebolagslag (ABL). Boken tar sikte på regler om aktiebolagets bildande och upph&o...

 • Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok

  Torsten Sandström

  I denna lärobok presenteras förmögenhetsrätten "på tvären". Detta betyder att lagbestämmelser och allmänna principer förs samman med bäring på många olika typer av kontrakt. Rättsverkan av en enskild avtalsförpliktelse rörande saker, pen...