Konstitutionell rätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
669
Utgivningsdatum
2016-10-21
Upplaga
1
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Konstitutionell rätt
Dimensioner
220 x 150 x 45 mm
Vikt
800 g
SAB
Ocb
ISBN
9789139207658
Konstitutionell rätt (häftad)

Konstitutionell rätt

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-10-21
669
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I en tid då skyddet för grundläggande rättigheter och värnet mot otillbörlig maktutövning blir allt mer aktuellt är den konstitutionella rättens betydelse för rättssystemet och rättsstaten påtaglig. De gränser som den konstitutionella rätten ställer upp för utövandet av offentlig makt ökar således i betydelse, men samtidigt blir det konstitutionellrättsliga läget allt mer komplext, inte minst på grund av europarättens inflytande.

Konstitutionell rätt behandlar den konstitutionella rättens tre centrala teman:
Maktdelning och andra förutsättningar för utövande av offentlig makt, skyddet för grundläggande rättigheter samt rättsligt genomdrivande av konstitutionellrättsliga normer. Utifrån dessa tre teman behandlar författarna konstitutionella bestämmelser med ursprung i svensk nationell rätt, EU-rätten och Europakonventionen om mänskliga rättigheter.

Boken är anpassad för att kunna användas som lärobok på juristutbildningen, men riktar sig också till en bredare publik. Konstitutionell rätt är relevant läsning för såväl erfarna jurister som läsare som är intresserade av konstitutionella frågor mer allmänt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konstitutionell rätt
  2. +
  3. Att skriva juridik : regler och råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skriva juridik : regler och råd av Ulf Jensen, Staffan Rylander, Per Henrik Lindblom (häftad).

Köp båda 2 för 888 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konstitutionell rätt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Utmärkt kursbok i konstitutionell rätt
    Emma Wallerström, 5 december 2016

    Överlag var boken bra uppbyggd och klargjorde de trassliga förhållandena inom konstitutionell rätt. Man bör dock vara beredd på att detta inte är konstitutionell rätt i bemärkelsen av våra grundlagar utan att den inkluderar även EU-rätten till stor del. Enda negativa var ett dåligt sakregister vilket gör det lite svårt att navigera sig i boken innan man lärt sig begreppen och liknande ordentligt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Konstitutionell rätt