Europarättens grunder (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-01-11
Upplaga
6
Förlag
Wolters Kluwer
Originaltitel
Europarättens grunder
Dimensioner
240 x 158 x 26 mm
Vikt
790 g
SAB
Oeale
ISBN
9789139208112
Europarättens grunder (häftad)

Europarättens grunder

Häftad Svenska, 2018-01-11
534
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna sjätte upplaga har fördjupats på flera viktiga punkter och behandlar, förutom den snabba rättsutvecklingen genom lagstiftning och rättspraxis på centrala områden, även Brexit och andra skeenden av betydelse för EU och dess framtida vägval. Framställningen om Rättighetsstadgan och de grundläggande rättigheterna har utvidgats och fördjupats, liksom kapitlet om unionsrättens rättskällor och metod. Europarättens ställning och tillämpning i svensk rätt behandlas fortlöpande och genomgående i boken.
Europarättens grunder ger en grundläggande, samlad framställningom EU och unionsrätten med inriktning på centrala områden. Tyngdpunkten ligger på EU:s konstitutionella uppbyggnad, unionsrättens ställning och processordning samt den inre marknaden, fria rörligheten och konkurrensrätten. Det svenska perspektivet observeras särskilt.
Tidigare upplagor har fått stor användning. Boken fungerar både som lärobok och som central informationskälla för praktiskt verksamma jurister m.fl. som behöver uppdatera eller fördjupa sina kunskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europarättens grunder
  2. +
  3. Statsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statsrättens grunder av Wiweka Warnling Conradson, Hedvig Bernitz, Lena Sandström, Karin Åhman (häftad).

Köp båda 2 för 1009 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna