Förvaltningsprocessrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2018-11-08
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Förvaltningsprocessrätt
Dimensioner
21 x 21 x 15 mm
Vikt
250 g
SAB
Ocb-c
ISBN
9789139208884
Förvaltningsprocessrätt (häftad)

Förvaltningsprocessrätt

Häftad Svenska, 2018-11-08
291
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Förvaltningsprocessrättbehandlar de allmänna förvaltningsdomstolarna och deras handläggning av mål. Beskrivningen av förvaltningsprocessen följer i stort sett den faktiska gången av förvaltningsmåls handläggning, alltifrån målens anhängiggörande till verkställigheten av domar och beslut.
Framställningen utgår främst från lagen om allmänna förvaltningsdomstolar och förvaltningsprocesslagen. I den mån specialförfattningar innehåller regler för förvaltningsprocessen, anges hur reglerna avviker från, kompletterar eller fyller ut de allmänna reglerna i förvaltningsprocesslagen.
Rättspraxis på området redovisas i viktigare hänseenden och då huvudsakligen för att belysa den faktiska tillämpningen av lagregler eller klargöra prejudikatens utfyllande funktion i förhållande till lagtexten.
I denna tredje upplaga har inarbetats ändringar och tillägg med anledning av införandet av lagen (2016:1145) om offentlig upphandling, kommunallagen (2017:725) och förvaltningslagen (2017:900). Vidare har nytillkomna rättsfall tillförts och delvis kommenterats. Även i övrigt har uppdateringar skett.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvaltningsprocessrätt
  2. +
  3. Processramen i förvaltningsmål : ändring av talan och anslutande frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Processramen i förvaltningsmål : ändring av tal... av Ulrik Von Essen (häftad).

Köp båda 2 för 791 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Lavin