Vad är rätt? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2019-01-10
Upplaga
3
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Vad är rätt?
Dimensioner
241 x 158 x 6 mm
Vikt
188 g
SAB
Oe
ISBN
9789139208891
Vad är rätt? (häftad)

Vad är rätt?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-01-10
211
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
VAD ÄR "RÄTT"? Frågan kan tolkas på ett handfast sätt, i betydelsen vad som är gällande rätt när man försöker lösa ett visst juridiskt problem: T.ex. om man få slå sina barn (barnaga) eller om det är förbjudet. Frågan kan också ges en rättsteoretisk innebörd, om man försöker förstå juridikens väsen och t.ex. vill analysera vad som skiljer rättsregler från andra typer av regler. Författarens ambitioner är inte att ge läsarna full klarhet i rättens inre natur, utan det främsta syftet är att väcka frågor och få läsarna att själva reflektera:
 • Kan en våldsinriktad förening förbjudas?
 • Kan en gällande lag vara så föråldrad att den inte tillämpas?
 • Tillåts barnäktenskap i Sverige?
 • Måste man alltid följa prejudikat från våra högsta domstolar?
 • Kan ett barn tvingas att lära sig simma för att det är barnets bästa?Rätten är ständigt i förändring genom nya svenska lagar och domar, liksom domar från Europadomstolen och EU-domstolen samt annan EU-rätt i form av fördrag, förordningar, direktiv m.m. Det en gång inlärda är alltså inte en stabil punkt annat än temporärt, utan alla jurister måste inse betydelsen av att lära på nytt och att bedöma juridiska frågor, såväl idag som i framtiden, med hjälp av en juridisk metod eller kanske flera olika sådana metoder.WIWEKA WARNLING CONRADSON är professor i offentlig rätt vid Juridiska fakulteten på Stockholms universitet och författare till ett flertal monografier och läroböcker, bl.a. En introduktion till förvaltningsrätten, Rättsmedel: om- & överprövning av förvaltningsbeslut, Sanktionsavgifter särskilt i näringsverksamhet, En orientering i tryckfrihet & yttrandefrihet (med H. Bernitz) och Statsrättens grunder (med H. Bernitz, L. Sandström och K. Åhman).
 • Visa hela texten

  Passar bra ihop

  1. Vad är rätt?
  2. +
  3. Studiematerial för Juridisk introduktionskurs

  De som köpt den här boken har ofta också köpt Studiematerial för Juridisk introduktionskurs av Mia Carlsson, Rolf Höök (häftad).

  Köp båda 2 för 611 kr

  Kundrecensioner

  Det finns 1 recension av Vad är rätt?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Får mig att känna mig intelligent
   Ingela Eriksson, 28 september 2020

   Minns med ett leende på läpparna att Rolf Höök sa att man inte behöver vara särskilt intelligent för att bli jurist, men man måste ha cementhäck 🤣 Minns även Wiweka Warnling ... som den bästa föreläsaren i kvinnominne 😉 Wiweka fick mig att känna mig intelligent då! "Vad är rätt" utgör inget undantag nu!

  Visa alla 1 recensioner

  Fler böcker av Wiweka Warnling Conradson