Rätt, rättskällor och rättstillämpning : en lärobok i allmän rättslära (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
567
Utgivningsdatum
2020-11-25
Upplaga
6
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Rätt, rättskällor och rättstillämpning : En lärobok i allmän rättslära
Dimensioner
210 x 148 x 29 mm
Vikt
718 g
SAB
Oe
ISBN
9789139208983
Rätt, rättskällor och rättstillämpning : en lärobok i allmän rättslära (häftad)

Rätt, rättskällor och rättstillämpning : en lärobok i allmän rättslära

Häftad Svenska, 2020-11-25
651
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta verk av Stig Strömholm är en modern klassiker avsedd för undervisning i allmän rättslära och juridisk metodlära vid de juridiska fakulteterna. Boken är också av intresse för ?färdiga? jurister och samhällsvetare med teoretiska och idéhistoriska intressen. Även praktiker som önskar fördjupa sina kunskaper i rättstillämpningens principiella problem torde ha stort utbyte av verket.
I en första huvudavdelning behandlas, med utgångspunkt i en fyllig och konkret exempelsamling, rättsordningens klassiska teoretiska huvudfråga: vad är gällande rätt? Genom att angripa spörsmålet från såväl rättstillämparens som samhällsvetarens och logikerns olika utgångspunkter söker författaren bryta upp själva frågeställningen och skapa underlag för mångsidiga och nyanserade svar. Framställningen innehåller analyser av rättsordningens funktion, tekniska uppbyggnad och särart som samhälleligt styrmedel.
I den andra huvudavdelningen behandlas först rättskällebegreppet och den moderna svenska rättens källor. Därefter diskuteras den praktiska rättstillämpningens metodproblem i modern svensk rätt.
Den första upplagan utkom 1981. Denna sjätte upplaga har ambitionen att uppdatera texten utan att ändra bokens ursprungliga disposition och tankegång. Uppdateringen har utförts av Max Lyles (Göteborgs universitet) och Filippo Valguarnera (Stockholms universitet).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätt, rättskällor och rättstillämpning : en lärobok i allmän rättslära
  2. +
  3. Svensk juridik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk juridik av Magdalena Giertz, Åsa Hellstadius, Mattias Nilsson, Jane Reichel, Erik Sjödin (häftad).

Köp båda 2 för 1245 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna