Konstitutionell rätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
775
Utgivningsdatum
2020-08-03
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Konstitutionell rätt :
Dimensioner
210 x 148 x 40 mm
Vikt
971 g
SAB
Ocb
ISBN
9789139209201
Konstitutionell rätt (häftad)

Konstitutionell rätt

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-08-03
729
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I turbulenta tider, då grundläggande rättigheter och begränsningar för maktutövning utmanas, ökar betydelsen av de gränser som den konstitutionella rätten ställer upp för utövandet av offentlig makt. Samtidigt blir det konstitutionellrättsliga läget allt mer komplext, inte minst på grund av europarättens inflytande.

Konstitutionell rätt behandlar den konstitutionella rättens tre centrala teman: maktdelning och andra förutsättningar för utövande av offentlig makt, skyddet för grundläggande rättigheter samt rättsligt genomdrivande av konstitutionellrättsliga normer. Utifrån dessa tre teman behandlar författarna konstitutionella bestämmelser med ursprung i svensk nationell rätt, EU-rätten och Europakonventionen om mänskliga rättigheter.

Boken är anpassad för att kunna användas som lärobok på juristutbildningen, men riktar sig också till en bredare publik. Konstitutionell rätt är relevant läsning för såväl erfarna jurister som läsare som är intresserade av konstitutionella frågor mer allmänt. Denna andra upplaga är påtagligt omarbetad och utvidgad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konstitutionell rätt
  2. +
  3. Offentligrättsliga principer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentligrättsliga principer av Lena Marcusson, Karin Åhman, Jane Reichel, Fredrik Sterzel, Thomas Bull (häftad).

Köp båda 2 för 1118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna