Immaterialrätt och marknadsrätt : ur praktiskt perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
2
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Immaterialrätt och marknadsrätt : ur praktiskt perspektiv
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
195 g
SAB
Oeae-c
ISBN
9789139209300
Immaterialrätt och marknadsrätt : ur praktiskt perspektiv (häftad)

Immaterialrätt och marknadsrätt : ur praktiskt perspektiv

Häftad,  Svenska, 2020-08-14
284
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Immaterialrätt och marknadsrätt – ur praktiskt perspektiv behandlar översiktligt de olika immaterialrätterna (upphovsrätt, patent, varumärken och mönster) samt marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Regelsystemen presenteras med tyngdpunkt på svensk lagstiftning och praxis, inklusive viss EU-rätt. Varje kapitel inleds med exempelsituationer för att synliggöra reglernas tillämpning i praktiken. Boken innehåller även en kort introduktion till ämnet juridik.

Immaterialrätt och marknadsrätt – ur praktiskt perspektiv vänder sig till läsare som har behov av att sätta sig in i juridiken kring immaterialrätt och marknadsrätt, men som saknar förkunskaper i juridik. Det kan vara studenter vid olika utbildningsprogram på universitets- eller högskolenivå som läser kurser där immaterialrätt och marknadsrätt ingår som ett moment. Med sina praktiska exempel är boken även lämplig för den som i sin yrkesverksamhet behöver en allmän orientering inom immaterialrätt och marknadsrätt.

Boken fick ett hedersomnämnande när Sveriges Marknadsförbund korade Årets marknadsföringsbok 2020.

Motivering hedersomnämnande:

Juryn har valt att tilldela boken ”Immaterialrätt och marknadsrätt – ur praktiskt perspektiv” av Åsa Hellstadius ett hedersomnämnande. Författaren beskriver på ett relevant och lättillgängligt sätt immaterialrätt-, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Med tydliga exempel gör författaren den juridiska delen av marknadsföringen synlig för alla som arbetar inom skrået. Boken är välskriven och pedagogiskt upplagd och juryn rekommenderar boken till alla som bättre vill förstå det juridiska perspektivet inom marknadsföringen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Immaterialrätt och marknadsrätt : ur praktiskt perspektiv
  2. +
  3. Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridikens nycklar : Introduktion till rättslig... av Frantzeska Papadopoulou Skarp, Björn Skarp (häftad).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Hellstadius