Vilda säger nej!
Språk
Svenska
Antal sidor
49
Upplaga
1.1
Förlag
Gleerups
Originaltitel
Vilda säger nej + vuxenhandl (40648540) childhood
Dimensioner
235 x 204 x 8 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789140647115
Vilda säger nej!

Vilda säger nej!

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Svenska

Slutsåld

Vilda säger nej! är en bok om barns rätt till sin egen kropp, om att undvika fysiska och psykiska övergrepp och andra kränkande handlingar. Boken är framtagen av Gleerups Utbildning AB i samarbete med World Childhood Foundation och BUP Vasa. Vår förhoppning är att boken ska ge barnen en möjlighet att lära sig sina rättighet och mod att säga ifrån! Det bästa vore om den här boken aldrig hade skrivits, men tyvärr utsätts barn för mobbing, trakasserier, våld och sexuella övergrepp varje dag. Ofta i den miljö där de borde vara som tryggast. Vi har tagit fram boken som ett verktyg som i första hand är avsett att verka i förebyggande syfte genom att stärka barnen, lära dem vilka rättigheter de har och ge dem mod att säga ifrån. Vilda säger nej! är inte en otäck eller skrämmande bok. Den tar upp olika typer av situationer där barn på att självklart och naturligt sätt lär sig att säga nej. Marie Bosson Rydell är författare och en erfaren pedagog som har ett direkt tilltal till barnen på deras egen nivå. Texten får liv med hjälp av Eva-Marie Wadmans varma och uttrycksfulla illustrationer. Tillsammans med boken får ni en vuxenhandledning med konkreta tips och råd om hur ni kan läsa boken tillsammans med barnen och hur ni kan använda boken som diskussionsunderlag i barngruppen. Vi rekommenderar att ni läser och diskuterar boken och vuxenhandledningen i arbetsgruppen innan ni läser boken för barnen samt att ni informerar föräldrarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vilda säger nej!. Sätt ditt betyg »
  1. MÅSTE LÄSAS AV BÅDE VUXNA OCH BARN!

    Viktigt att den vuxna själv läser igenom boken innan man läser den för barn!!! Var vaksam på att inte läsa den för allt för ungt barn.

  2. Boken lär på ett kul sätt ut hur viktigt det är att...
    Linda, 19 september 2013

    Boken lär på ett kul sätt ut hur viktigt det är att veta att man äger sin egen kropp och att INGEN har rätt att tvinga till sig pussar eller kramar eller vara elak mot andra.
    Vi läser den var tredje vecka med både sonen och dottern.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vilda säger nej!