Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Vetenskap, kunskap och praxis
Dimensioner
230 x 155 x 17 mm
Vikt
505 g
ISBN
9789140650702
Vetenskap, kunskap och praxis (häftad)

Vetenskap, kunskap och praxis

(3 röster)
Häftad Svenska, 2007-08-01
419
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
  • Vad är teorigrunden för det praktiska arbetet inom vårdyrken och socialt arbete?
  • Vad betyder "forskningsbaserad praxis"?
  • Vad kännetecknar forskning och vetenskap och vad är förhållandet mellan vetenskaplig kunskap och andra kunskapsformer som används i praktiken?


Boken ger en introduktion till kunskapsteoretiska och vetenskapsfilosofiska teorier om kunskap och vetenskap, och visar hur dessa har påverkat utvecklingen av teori och praxis även inom vården och socialt arbete.

Vetenskap, kunskap och praxis innehåller tre delar. Den första tar utgångspunkt i praktisk verksamhet och behandlar olika sidor av det mångfasetterade kunskapsfält som samverkar i yrkesutövningen. I del två behandlas vetenskaplig kunskap och här ges också en introduktion till teman och debatter som är centrala i vetenskapsfilosofin. I del tre går vägen från vetenskapsfilosofi tillbaka till praxis. Mot bakgrund av en presentation av historiska traditioner och riktningar i vetenskapsfilosofin visas hur dessa riktningar har präglat och tagit sig uttryck i teori- och praktikutvecklingen inom vården och socialt arbete.

Boken hjälper studerande att utveckla ett självständigt och reflekterande förhållande till vetenskaplig kunskap, till teoriutvecklingen inom det egna fältet och till grundläggande kunskaper för den praktiska yrkesutövningen. Kunskaper i vetenskapsfilosofi och kunskapsteori är viktiga redskap i ett sådant reflektionsarbete.

Magdalene Thomassen är filosof och verksam som lektor vid diakonihemmet, högskolan i Oslo. Hon är också utbildad psykolog.

Översättning: Joachim Retzlaff.
Fackgranskning: Martin Wiklund, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskap, kunskap och praxis
  2. +
  3. Diskursanalys som teori och metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diskursanalys som teori och metod av Marianne Winther Jörgensen, Louise Phillips (häftad).

Köp båda 2 för 774 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »