Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Den interagerande människan
Dimensioner
210 x 149 x 15 mm
Vikt
380 g
ISBN
9789140651044
Den interagerande människan (häftad)

Den interagerande människan

Häftad Svenska, 2008-07-01
369
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Människor är ständigt involverade i andra människors handlande - med eller mot sin vilja, flyktigt eller under långa tidsperioder, medvetet eller omedvetet. Detta är en av utgångspunkterna inom interaktionismen.

Vad är då interaktionism? Ett svar är mikrosociologi och socialpsykologi, där man studerar hur människor beter sig mot varandra ansikte mot ansikte. Ett annat svar är tolkande sociologi, främst kvalitativa studier av mening och meningsskapande i mänskligt handlande. Bokens författare vill emellertid hävda att interaktionism är ett nödvändigt synsätt inom all sociologi. Struktur, kultur, klass, kön och ålder är abstrakta kategorier som behöver människor för att fyllas med blod och liv.

Den interagerande människan introducerar interaktionismens mest kända tänkare, som Georg Simmel och George Herbert Mead, men är också en introduktion till den forskning som detta perspektiv har inspirerat till. Boken riktar sig till studenter inom sociologi, psykologi, socialpsykologi och andra ämnen som på något vis berör interaktionismens kärna, det faktum att människan är människa först i mötet med andra.

Carl-Göran Heidegren, professor, och David Wästerfors, fil. dr, är båda verksamma vid Sociologiska institutionen, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den interagerande människan
  2. +
  3. Tid : sociologiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tid : sociologiska perspektiv av Carl-Göran Heidegren (häftad).

Köp båda 2 för 625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den interagerande människan