Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2009-03-13
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Etik i professionellt lärarskap
Dimensioner
212 x 149 x 12 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789140664174
Etik i professionellt lärarskap (häftad)

Etik i professionellt lärarskap

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-03-13

Slutsåld

En medveten och gemensam professionsetik bidrar till att utveckla den etiska kompetensen och innebär att lärare får inspiration och stöd för det dagliga yrkesutövandet. Under en vanlig dag i skolan uppstår ofta svåra situationer, där lärare måste agera snabbt och många gånger på egen hand. Detta kräver en etisk beredskap.

Etik i professionellt lärarskap visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar. I boken ges också förslag på sätt att förhålla sig till och agera i de olika situationerna, såväl för den enskilda läraren som för personalgruppen i stort.

Ann Paulin, universitetsadjunkt, Sara Irisdotter Aldenmyr, FD i pedagogik, och Kirsten Grønlien Zetterqvist, TD i religionsfilosofi, är alla verksamma som lärarutbildare vid Institutionen för utbildningsvetenskap med inriktning mot humaniora och samhällsvetenskap, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Etik i professionellt lärarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inspirerande bok!
    BT, 4 april 2014

    Lättläst bok och bra konkreta exempel. Författarna skriver enkelt och tydligt. En bok som är lätt att ta till sig, Jag rekommenderar den varmt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Etik i professionellt lärarskap