Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Serie
Briljant Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2009-09-18
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Briljant Svenska Textbok 1 inkl CD
Dimensioner
240 x 195 x 7 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789140667328

Briljant Svenska Textbok 1 inkl CD

Kartonnage, Svenska, 2009-09-18
215 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Briljant svenska är ett basmaterial i svenska för skolår 1-3.  Varje årskurs består av textbok med tillhörande cd, arbetsbok, lärarhandledning, lärarwebb och elevwebb. För årskurs 1 finns även en alfabetsbok.

I textböckerna får eleverna följa Ali, Emil och Mila i vardagsnära miljöer hemma, i skolan och i närområdet. Både språket, innehållet och relationerna utvecklas och byggs på efter hand.
I Textbok 1 består de flesta kapitel av ett uppslag med text på två nivåer. Eleverna kan läsa enbart den enklare nivån, som är satt med större grad, eller hela texten. Texten har en cyklisk progression som innebär att ord och fraser upprepas och successivt utvidgas. I Textbok 2 och Textbok 3 blir kapitlen efterhand något längre och här är texten inte längre nivåindelad.
Till varje textbok medföljer en cd i daisyformat som kan spelas upp i daisyspelare, cd-spelare eller dator. I Textbok 1 har varje kapitel först ett spår med hela texten inläst och därefter den enklare nivån. Texterna är inlästa av en känd skådespelare.

Briljant svenska passar dig som:
* Vill ha ett lärverktyg som på ett mångsidigt sätt tar upp det centrala i kursplanerna för svenska och svenska som andraspråk
* Vill ha digitala komponenter i form av inlästa texter till varje textbok samt lärarwebbar och elevwebbar
* Vill ha en tydlig uppbyggnad av ordförråd och samtalsstruktur som ger eleverna en trygg och stabil bas att stå på
* Vill ha en sammanhållen story med vardagsnära situationer i en mångkulturell miljö som gör att eleverna kan koppla till den egna vardagen och reflektera utifrån det

Författare till Briljant svenska är Bim Wikström, Birgitta Emanuelsson och Lovisa Gardell. Bim Wikström är speciallärare och har skrivit böcker, sånger och noveller för barn och unga. Birgitta Emanuelsson är lärare och har skrivit ett flertal läromedel. Både Birgitta Emanuelsson och Lovisa Gardell arbetar som provkonstruktörer för de nationella proven i svenska och svenska som andraspråk. Marianne Petrén är specialpedagog och har skrivit flera läromedel.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Briljant Svenska Textbok 1 inkl CD
  2. +
  3. Briljant Svenska Textbok 3 inkl CD

De som köpt den här boken har ofta också köpt Briljant Svenska Textbok 3 inkl CD av Bim Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Briljant Svenska Textbok 1 inkl CD