Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-05-27
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Bedömning för lärande i klassrummet
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
342 g
ISBN
9789140681850
Bedömning för lärande i klassrummet (häftad)

Bedömning för lärande i klassrummet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-05-27
379
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken visar författaren hur man som lärare kan hjälpa eleverna att få ökad förståelse för undervisningens mål och processer, samtidigt som man får ett bättre underlag för att bedöma elevernas prestationer och stödja deras fortsatta utveckling mot skolans långsiktiga mål. På så sätt blir lärarens bedömningsarbete en integrerad del av undervisningen, vilket förhoppningsvis påverkar elevernas motivation och prestationer i positiv riktning. BEDÖMNING FÖR LÄRANDE I KLASSRUMMET omfattar alla de strategier som är en del av bedömning för lärande i klassrummet, till exempel återkoppling till eleverna och att utnyttja eleverna som resurser för varandra, men också strategier för läraren att utvärdera sin undervisning och att utveckla sin bedömningskompetens. Genom tio vägledande principer ges råd om hur såväl elever som lärare kan använda bedömning som ett redskap för lärande. Principerna bygger på internationell forskning och illustreras med praktiska exempel.
Boken är fackgranskad och anpassad till svenska förhållanden av Anders Jönsson, som bedriver forskning om bland annat formativ bedömning, bedömningsmatriser och återkoppling. BEDÖMNING FÖR LÄRANDE I KLASSRUMMET vänder sig i första hand till lärare i grundskolan, studenter i lärarutbildning och i annan pedagogisk utbildning. Principerna kan också överföras till gymnasieskola och vuxenutbildning. Översättning: Birgitta Önnerfält
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning för lärande i klassrummet
  2. +
  3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 778 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bedömning för lärande i klassrummet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En lättläst bok i två delar; en teoretisk och en...
    Marie Karlsson, 14 augusti 2013

    En lättläst bok i två delar; en teoretisk och en praktisk. Det finns praktiska, handfasta tips för undervisningssituationen. Mycket bra!

Visa alla 1 recensioner