Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-07-03
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
På saklig grund - utredningsarbete inom socialtjänsten
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
487 g
ISBN
9789140683304
På saklig grund - utredningsarbete inom socialtjänsten (häftad)

På saklig grund - utredningsarbete inom socialtjänsten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2014-07-03

Slutsåld

Den här boken är inriktad på grunder vid utredningsarbete inom socialtjänsten, såsom begrepp och principer i utredningsarbetet samt frågor om logik och källkritik. Författarna diskuterar olika arbetssätt och poängterar vikten av saklighetskrav för uppgifter som behandlas i utredningen. I boken presenteras också olika sätt att analysera utredningsmaterial, vilka olika problem och felkällor som man ofta stöter på, samt vad man kan tänka speciellt på vid bedömning och beslut.

Boken tar upp relevant juridik inom området och har även en kognitionspsykologisk profil, vilket innebär ett fokus på tänkande hos såväl utredare som källor i utredningsarbetet. Boken är lämplig både för grundutbildning för socionomstuderande och för yrkesverksam socialtjänstpersonal. Andra som kan ha nytta av boken är klienter, engagerade anhöriga och ombud vid socialtjänstens utredningar, men även personal vid utrednings- och behandlingshem.

Bo Edvardsson är docent i psykologi, leg. psykolog och docent i socialt arbete. Han har mer än 30 års erfarenhet av att utbilda, forska och handleda inom socialt arbete, och av stora mängder klientkontakter och sakkunniggranskningar av utredningar inom socialtjänstens område.

Lotta Vahlne Westerhäll är professor i offentlig rätt med inriktning på socialrätt vid Juridiska institutionen, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På saklig grund - utredningsarbete inom socialtjänsten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bok som hjälper en utredare med tänket.
    L Hammarbäck, 11 mars 2016

    Mycket användbar bok när man gör psykosociala arbetsmiljöutredningar sam faktaundersökningar av kränkande särbehandling.man får god hjälp i hur man bör tänka när man gör sina bedömningar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna