Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-03-26
Förlag
Gleerups Utbildning
ISBN
9789140685469
Medievardagen: En introduktion till kvalitativa studier (e-bok)

Medievardagen: En introduktion till kvalitativa studier (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-03-26
209
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Hur gör man en intervju? Hur skapar man access till sina studieobjekt? Och hur analyserar man sina kvalitativa data? Genom att utgå från sin egen forskning visar författaren hur man steg för steg kan lägga upp en kvalitativ studie. Läsaren får på ett konkret sätt se hur processen från problemformulering till färdig rapport kan se ut.

I boken beskrivs olika metoder för både datainsamling och analys som är relevanta för studier inom medieområdet. Dessutom beskrivs olika vägar till forskningsproblem. Ett av bokens kapitel ägnas också åt forskningsetik.

MEDIEVARDAGEN - EN INTRODUKTION TILL KVALITATIVA STUDIER vänder sig i första hand till studerande och yrkesverksamma inom medieområdet, men kan även användas som en introduktion till kvalitativa studier och uppsatsskrivande inom andra ämnen.

Tobias Olsson är lektor och docent i medie- och kommunikationsvetenskap. Han har arbetat i flera forskningsprojekt där han studerat medieanvändning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tobias Olsson

  • Sociala medier - Vetenskapliga perspektiv

    Tobias Olsson

    Sociala medier är något som vi både använder oss av och pratar om mer eller mindre dagligen. De är ständigt närvarande och har nästan blivit något vi tar för givet. Men varifrån kommer de? Hur fungerar de och vilken betydelse har de? I den här bok...

  • Av samma blod

    Tobias Olsson

    Höst i Grekland. Samtidigt som landets gator exploderar i protester mot den allt djupare fattigdomen hittas en svensk polisman ihjälslagen utanför en bordell i gränsstaden Orestiada. Den lokala polisen pekar snabbt ut en prostituerad kvinna som gä...

Bloggat om Medievardagen: En introduktion till kvali...