Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2014-05-16
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Barnperspektiv i socialtjänstens arbete
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
326 g
ISBN
9789140685667
Barnperspektiv i socialtjänstens arbete (häftad)

Barnperspektiv i socialtjänstens arbete

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-05-16
299
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är en nytänkande bok med utgångspunkt i FN:s konvention om barnets rättigheter som Sverige har ratificerat. Enligt den har barn rätt att höras i alla sammanhang som rör dem. De vuxna ska ta det yttersta ansvaret för alla beslut om åtgärder, men de får inte lämna barnets upplevelser och synpunkter utanför. Forskning har visat att även barn i lägre åldrar är kapabla att beskriva sina upplevelser och sin verklighet om de bemöts på ett bra sätt.

Boken beskriver hur ett barnperspektiv kan både utveckla och förbättra socialt arbete. Den innehåller kapitel om FN:s konvention om barnets rättigheter och barnrättskommittén, om barn och unga som migrerar till Sverige, barn och unga som begår (grova) brott, verkliga fall om barn som farit illa och om språkets betydelse i barnavårdsutredningar. Här finns också en konkret intervjuguide med öppna frågor, som visar hur man kan förhålla sig i svåra samtal med barn.

Ann-Christin Cederborg är professor vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnperspektiv i socialtjänstens arbete
 2. +
 3. Manifest : för ett socialt arbete i tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Manifest : för ett socialt arbete i tiden av Magnus Dahlstedt, Philip Lalander (häftad).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann-Christin Cederborg

 • Child Sexual Abuse

  Margaret-Ellen Pipe, Michael E Lamb, Yael Orbach, Ann-Christin Cederborg

  This volume provides the first rigorous assessment of the research relating to the disclosure of childhood sexual abuse, along with the practical and policy implications of the findings. Leading researchers and practitioners from diverse and inter...

 • Barnrätt : en antologi

  Ann-Christin Cederborg, Wiweka Warnling-Nerep

  I denna barnrättsantologi presenterar och diskuterar forskare och praktiskt verksamma en rad olika barnrättsliga spörsmål som tillsammans avspeglar barnrättens bredd och tvärvetenskapliga karaktär. Ämnen som behandlas är exempelvis barns rätt till...