Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-05-15
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Läsdidaktik - efter den första läsinlärningen
Dimensioner
229 x 155 x 16 mm
Vikt
515 g
ISBN
9789140685827
Läsdidaktik - efter den första läsinlärningen (häftad)

Läsdidaktik - efter den första läsinlärningen

(3 röster)
Häftad Svenska, 2014-05-15
449
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Bra läskompetens är en viktig förutsättning för lärande. Läsning är emellertid inte en färdighet som man tillägnar sig en gång för alla, utan det är något som kräver kontinuerligt arbete. Det mesta av det vi i dag vet om god läsförståelse och bra läsundervisning grundar sig på forsknings- och utvecklingsarbete som pågått de senaste 50 åren. Samtidigt visar nationella och internationella tester att läsundervisningen i den svenska skolan måste förbättras.

I kölvattnet av PISA-tester och nationella läsprov har det blivit tydligt hur viktigt det är att arbeta systematiskt med läsundervisning även efter det att barnen har knäckt den första läskoden. I den här boken presenterar författaren teorier och begrepp om läsning och läskompetens, men ger även konkreta råd om hur lärare kan arbeta konstruktivt med att utveckla elevers läsförståelse i den egna undervisningspraktiken. Författaren behandlar också textbegreppet, lässtrategier, betydelsen av tidigare kunskaper och erfarenheter, motivation, metakognition samt bedömning av läsning med hjälp av olika slags läsprov.

"Läsdidaktik kombinerar gedigna teoretiska insikter med handfasta konkreta råd och är en alldeles ovanligt användbar bok för lärare och andra i nära kontakt med barn och ungdomar som behöver stöd i sin läsutveckling." - Karin Taube, bokens fackgranskare och professor emerita, Umeå universitet

Astrid Roe är forskare vid Institutet för lärarutbildning och skolforskning (ILS) vid Universitetet i Oslo. Sedan 1998 har hon arbetat med delen för läsning i PISA och har särskilt studerat norska elevers läskompetens och läsvanor.

Översättare: Birgitta Önnerfält

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läsdidaktik - efter den första läsinlärningen
  2. +
  3. Läsundervisningens grunder, uppl 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsundervisningens grunder, uppl 2 av Tarja Alatalo (häftad).

Köp båda 2 för 938 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Astrid Roe