Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-07-22
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Utvecklingsstörning, samhälle och välfärd, 2 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 14 mm
Vikt
416 g
ISBN
9789140685933
Utvecklingsstörning, samhälle och välfärd, 2 uppl (häftad)

Utvecklingsstörning, samhälle och välfärd, 2 uppl

Häftad Svenska, 2013-07-22
369
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Under de senaste trettio åren har valfrihet och självbestämmande varit ledord för den svenska välfärdspolitiken. Att individen själv ska ha rätt att bestämma över sin vardag har inneburit att man inom funktionshinderpolitiken alltmer har kommit att betona den enskildes möjlighet att påverka villkoren för stöd och hjälpinsatser.

Människor med utvecklingsstörning är i dag mer integrerade i samhället. Men vad händer när funktionshindrade inte vill se sig som klienter utan framhåller andra värden och livsprojekt?

Författarna har mångårig erfarenhet av verksamhetsnära arbete. Deras forskning är inriktad på de upplevelser och erfarenheter som personer med utvecklingsstörning har. I den här boken sätts dessa erfarenheter in i en större samhällelig och välfärdspolitisk kontext.

Denna andra upplaga har reviderats utifrån nyare lagstiftning och innehåller även två nyskrivna kapitel: "Internet och sociala medier" samt "Utvecklingsstörning och hälsa". Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter vid socionom- och lärarprogrammen, samhällsvetenskapliga, beteendevetenskapliga och vårdvetenskapliga utbildningar samt till yrkesverksamma inom välfärdssektorn och andra som är intresserade av frågor om funktionshinder.

Martin Molin, docent och fil. dr i handikappvetenskap, Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs universitet.

Lennart Sauer, fil. dr i socialt arbete, Institutionen för socialt arbete, Umeå universitet.

Jens Ineland, fil. dr i socialt arbete, Pedagogiska institutionen, Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utvecklingsstörning, samhälle och välfärd, 2 uppl
  2. +
  3. Intellektuell funktionsnedsättning, samhälle och välfärd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Intellektuell funktionsnedsättning, samhälle oc... av Jens Ineland, Martin Molin, Lennart Sauer (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Utvecklingsstörning, samhälle och välfärd...